onsdag den 5. marts 2014

10 ting jeg har lært i Uganda

Hernede går det godt og endnu en uge er gået og vi har det godt.

Her kommer nogle af de ting som jeg indtil videre har lært i Uganda:

1. Afrika er Afrika, og alt går galt i Afrika og det kan man heller ikke regne med. Men det skal nok løse sig alligevel.
2. Afrikansk tid – tingene tager den tager de tager, og tager de længere tid går det nok også. Man kan ikke komme for sent, medmindre man går i skole eller er lærer, men det tager man alligevel ikke så tungt. Og hvis man virkelig vil af sted nu skal man sige ”now now” og ikke bare ”now”!
3. Hav altid første-hjælps-kassen med, for man kan altid lappe lidt sammen på eleverne på skolen. Enten så har de en masse små skrammer, eller også kommer en af de store elever med en lille pige som er blevet kørt ned af en boda. Ja, det er sket, dog var hun nok bare blevet væltet af en boda, og fået en del sår som jeg fik lappet lidt sammen på.
4. Hold dig væk fra storbyen, den er både alt for stor og så får man madforgiftning og så er der lang vej hjem i en taxa!! Og så er det meget mere hyggeligt at bo ude på landet hvor folk er meget mere søde og dejlige!
5. Man hilser på alle mennesker også dem man ikke kender, og de spørger altid ”hello, how are you”, eller ”hello, how is life?” og de vil ikke høre andet en ”I am fine” det er standart svaret hernede.
6. Det betyder alverden, at vi som muzunguer (hvide mennesker) vinker til børnene når de løber og råber ”bye muzungu” det kan redde deres dag, også selvom man bliver virkelig træt af at vinke.
7. Folk tror at man er en hæveautomat hvor de kan få penge, og det handler bare om at sige nej, for det hjælper ikke noget at de tror at hvert et hvidt menneske der kommer kan give dem hvad de mangler
8. En lyshåret hvid pige i Uganda er meget spændende for mændene, så har fået en del tilbud, så det kan være jeg bliver her, hvis der kommer et rigtig godt tilbud!
9.  Vær forsigtig i trafikken! Vi har i dag set vores første (og forhåbentligt sidste) trafik uheld, en lastbil der havde rullet en boda. To mennesker og en boda lå på vejen og lastbilen lå i grøften, det var frygteligt, i hvertfald to døde, sandsynligvis tre. Hernede kommer trafikanterne i rang orden: lastbiler og busser kommer først, så minibusser, biler, bodaer og til sidst cykler og fodgængere.
10. Taknemmelighed til det de har i livet, de takker Gud for hvad de har og er taknemmelige over at de har mad på bordet, og tøj på kroppen. – noget som vi i DK kunne lære meget af og ikke bare tage alt for givet.
11. Bibelen er en vejviser, hernede sover man med bibelen i hånden. Man bruger bibelen som vejviser for sit liv og giver Gud ære for hvad man har i livet.
12. Afrika og Uganda er et vidunderligt sted, folk er søde og hjælpsomme og vil bare gerne trykke ens hånd og snakke med en.

Og ja jeg ved godt at det var 12 ting, men det lyder meget bedre med 10 i overskriften.

Men alt i alt har vi det godt, og nyder tiden og for det meste også varmen, selvom den kan blive noget varmt, og så mangler vi regn, der har været tørke i alt for lang tid!



endnu en gang i mine p2, bare fordi de er så søde

Jeg kan normalt ikke lide opstillede billeder, men Mahad og Junior er bare så søde her på

Simon says er altid en succes

Små drenge der driver køerne hjem inden aften

Børn der er sendt ned efter vand. I Kamuzinda foregår det ved der i muren er et lille hul hvor vandet løber meget langsomt ud af, og så kan man så samle det der. Det tager sin tid at fylde en 20 liters dunk!

Solnedgangen på en gåtur i Kamuzinda


Bare fordi de er lidt søde med deres hakke over skulderen

Guds fred
Henriette

salm. 37, 5
 ”din fremtid skal du ligge i Herrens hænder, stol på ham, så griber han ind.”



1 kommentar: