torsdag den 10. april 2014

Halvvejs men langt fra færdig

Så er det blevet til endnu et blogindlæg, og i den seneste uge er der sket meget.

Vi er nu rigtigt i gang på den nye skole Christ The King, og det er bare super fedt og rigtig godt. Vi har startet en pre-school, hvor vi får børn ind i mange aldre, den yngste er omkring halvandet-2 år og den ældste er 7-8 år, men de fleste er omkring 3 år. Den ældste er en dreng der har et mentalt handicap, og er lidt svær at håndtere, men han sidder mest bare for sig selv og leger og tramper lidt på de andre børn når de sover. Men dagene går på at lege og hygge os, og så efter kl. 10-11 stykker efter vi har fået porridge (majsgrød, som er utrolig velsmagende) falder de fleste i søvn, inklusiv Daniel og så vågner de ved en 12-13 tiden og så varer det ikke længe før forældrene kommer og henter dem igen. Med de mindste leger vi bare, men med de ældste som er klar til at komme i skole inden så længe øver vi alfabetet og tal, så de lærer det og er klar til at komme i skole.
Vi hygger os med at sidde og putte med børnene, nogle af dem har mere brug for omsorg end andre, og de sidder gerne på vores skød. Så vi er meget glade for vores nye opgave og føler virkelig vi gør nytte.

Vi hygger

En lidt for sød Swagia

Middagslur for alle, også Daniel



Esther og jeg laver selfie, selvom hun næsten sover

Udover det sker der mange sjove ting på Cornerstone:
Vi havde en dag hvor vi tog med John 1 som er headmaster og Herbert rundt til nogle forskellige skoler, for at besøge nogle elever de via. En organisation hjælper rent økonomisk. Vi besøgte 27 elever fordelt på ca. 10 forskellige skoler, så vi var rigtig langt ude i noget som vi ikke anede eksisterede og slet ikke at der bor mennesker derude. Men det var en hyggelig dag hvor vi så mange forskellige skoler og steder som gav endnu mere indsigt i Uganda og den natur. Vi tog af sted om morgenen og var hjemme igen ved 18 tiden, så det var en lang dag hvor vi fik en del sol og kørte på nogle meget små veje på boda. 

Vi nyder at undervise og være sammen med lærer og elever, og har også vores sjov med dem.


Cranima - en alm. time i p2

En alm. time i p2


Daniel sidder i midten - tror jeg nok?
Fredag var vi en tur med Cornerstone til atletik dag, hvor 8 elever var udvalgt til at konkurrer mod de andre lokale skoler. Hele skolen var med for at heppe på dem, og det var en super hyggelig dag, og vi havde det sjovt med elever og lærer.
Lærerne følger også interesseret med

Atletik dag, og det er  ikke for sjov det her!
Atletik dag

Første hjælps kassen, og drengen der havde ansvaret for den hele dagen

Atletik dag


Vi har også lavet flere nye lege i PE med p3 og p4, den har både stået på stafet med kartofler på ske, trillebør og så overlevering af pinde med mund og ben – hvilket nok var mere til underholdning for os lærer end eleverne. 
Kartoffel stafet
Mund til mund har fået en hel ny betydning
Vi introducerede trillebør og de var helt vilde med det
Nu også med knæ til knæ
                                     

Daniel har været i gang med at sprøjte med ukrudts fjerner på marken på skolen, mens vi andre havde End Term examinations og hyggede os med det.

Han skulle forestille at være hårdarbejdende
Eksamen i p1 engelsk


p3 engelsk

p2 engelsk


Ellers har vi været en tur i Masaka i bil, bare Daniel og jeg hvor Daniel var min privat chauffør – luksus! Så fik vi købt et par ting ind og Daniel blev klippet af en mand der lignede han aldrig havde klippet en mzungu før. Så mødte vi lige to fra kirken i Kamuzinda som vi lige tog med hjem fordi vi alligevel skulle den vej.

Så har farmen også fået to nye medlemmer, to geder som er til Rogers og Pontiano fra os og nogle af de tidligere volontører. Det var til stor overraskelse men også glæde for Rogers og Pontiano. De nyder deres nye hjem, og er blevet gode venner med Chester vores vagthund, så det er godt. 

De nye medlemmer på farmen blev hentet bag i bilen, da vi fik lov og låne bilen og hente dem

De nyder deres nye hjem, og Chester ser dem lige an.




Men vi er nu over halvvejs på vores rejse og det er ikke til at forstå, jeg føler bestemt ikke det er så længe siden at forlod DK og skiftede vintervejr ud med sommer og sol.

Jeg nyder rigtig meget opholdet hernede, men savnet begynder da at melde sig. Især til den kære Hindbærsnitte, som er verdens bedste teenklub i Brønderslev kirke og livet som Netto pige savner jeg faktisk også en hel del, og selvfølgelig også venner og familie.


Mattæus kap. 4, 12  ”Derfor: Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem. Sådan er loven og profeterne.”

Guds fred
Henriette

1 kommentar: